Politika zasebnosti

Kdo smo?

Smo člani Literarno-novinarskega krožka na Osnovni šoli Prule, ki pišemo za naš šolski časopis. Naše novice pa objavimo tudi na splet.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu puščajo komentarje, zberemo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za prepreko neželene pošte (spam).

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi hash), bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preverimo, ali ga uporabljate. (Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy) Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Kontaktni obrazci

Piškotki

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto. Te vam olajšajo delo, saj vam ob ponovnem komentiranju ni treba več izpolnjevati svojih podrobnosti. Ti piškotki bodo veljavni eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo shranili več piškotkov, s katerimi bomo shranili vaše podatke za prijavo in postavitve elementov na zaslonu. Piškotki za prijavo so veljavni dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa so veljavni leto dni. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava veljavna dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, bo v vaš brskalnik shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označi ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Veljaven je 1 dan.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Analitika

Naše aplikcije imajo povezavo z Google Firebase Analitycs. S pomočjo tega orodja lahko zbiramo podatke o uporabi. Je anonimizirano in ne razkriva vaših osebnih podatkov. Namenjeno je spremljanju obiska v naših aplikacijah.

S kom delimo vaše osebne podatke?

Z nikomer. Vaši podatki se hranijo IZKLUČNO na strežnikih družbe Arnes in so na voljo mentorju in članom Literarno-novinarskega krožka na Osnovni šoli Prule.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. Tako lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za pregled.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (spreminjanje vašega uporabniškega imena NI MOGOČE). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in uredijo.

Kakšne pravice imate s svojimi podatki?

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate prejeto izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke?

Komentarji obiskovalcev bodo morda preverjeni s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte.

Dodatne informacije

Kako ščitimo vaše podatke?

Številne podatke šifriramo s protokolom SSL (Secure Sockets Layer). Sistemi so zaščiteni pred DDOS (Distributed Denial of Service). Pomembne podatke pa imamo shranjeni v bazi podatkov družbe Arnes.

Kakšne postopke za prepreko kršitve podatkov imamo?

V primeru DDOS napada imamo pravico do začasnega izklopa naše storitve.

Katere tretjeosebne podatke prejemamo?

Edine tretjeosebne podatke, ki jih prejemamo so analitični podatki Google Analytics (podatki o uporabi aplikacij).