Zvezde pravijo

Letos smo se te rubrike lotili malo drugače naše zvezde smo vprašali o njihovih spominih na šolo.

Maja Založnikpevka

(foto osebni arhiv)

Imate na osnovno šolo lepe in manj lepe spomine in zakaj? 

Moji spomini na osnovno šolo so lepi, predvsem od četrtega razreda dalje, ker smo bili starejši in smo se med sabo s sošolci in sošolkami bolje spoznavali, imeli smo več ekskurzij in športnih dni. Hodila sem tudi k pevskem zboru, da sem čim več manjkala od pouka.

Ste bili mirna ali bolj svojeglava učenka?

Na začetku verjetno bolj mirna, ko se je bližalo osmemu razredu vedno bolj svojeglava in drugačna. Sicer sem bila od četrtega razreda dalje vedno odličnjakinja, saj sem nekako imela v glavi, da moram imeti dober učni uspeh, da lahko izbiram, katero srednjo šolo si želim. Čeprav sem bila odličnjakinja, me je bilo polno vsepovsod, rada sem se tudi kdaj stepla s sošolci, tako bolj za hec kot za res, nisem se pustila, da me preveč izzivajo.

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Če preletim vsak razred posebej, se vsekakor najbolj spomnim osmega razreda, saj je bilo to zadnje leto, da smo bili skupaj, potem so se naše poti razšle, eni smo šli v Maribor drugi v Celje itd. Spominjam se raznih izletov, ki smo jih imeli in pa seveda valete, kako smo bili vsi lepi in elegantni za svoja leta.

Lejla Avdijaj


Aleš Novak, stan up komik

(foto splet)

Imate na osnovno šolo lepe in manj lepe spomine in zakaj? 

Na OŠ imam predvsem lepe spomine. Se najde tudi kakšen grenak ampak večina so lepi. Fajn smo se imeli, šola mi ni povzročala preveč problemov. Spoznal sem pa veliko prijateljev s katerimi smo še danes družim.

Ste bili miren ali bolj svojeglav učenec? 

Mislim, da sem bil rahlo problematičen ampak ne preveč. Nikoli nisem dobil kakšnega ukora ali kaj podobnega.

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu? 

Najraje se spominjam telovadbe in šolskih odmorov. Igrali smo košarko, nogomet … luštno je blo.

Bi še enkrat sedli v šolske klopi? 

Ne, enkrat je dovolj. Sedaj imam nove izzive, rad se ukvarjam s komedijo in mi res ni težko hodit na “šiht”.

Jurij Fortuna


Lana Briški, vlogerka in instagramerka

(foto: lastni arhiv) 

Imate na osnovno šolo lepe in manj lepe spomine in zakaj?

Na osnovno šolo imam tako lepe, kot tudi manj lepe spomine. Z veseljem se spominjam dobrih prijateljic, s katerimi smo veliko preživele ter zanimive ure svojih najljubših predmetov, sem pa imela včasih občutek, da ne spadam povsem v razred, saj sem se v nekaterih pogledih razlikovala od sošolcev.

Ste bili mirna ali bolj svojeglava učenka? 

Znala sem biti mirna in pridno poslušati učitelje, s pravo družbo pa sem včasih tudi padla pod “slabši” vpliv klepetanja in smejanja.

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu? 

V spominu so mi najbolj ostale šolske prireditve, plesna tekmovanja in praznični sejmi, torej tisti prosti čas, ki ga z veseljem preživiš na šoli s prijatelji.

Bi še enkrat sedli v šolske klopi?

Trenutno se še šolam na faksu, vseeno pa je moja prva ljubezen delo, ki ga opravljam. Torej snemanje in urejanje videov za YouTube, skozi to delo se največ naučim in mi daje naj več zagona za naprej. Morda pa se kdaj vrnem v šolske klopi kot profesorica svojega področja (digitalnega marketinga). Nikoli se ne ve.

Zala Pirc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja