Za prste obliznit

Si morda lačen? Je od šolskega kosila minilo že nekaj časa? Tvojih staršev ni doma, ti pa si želiš malico? Če je tako, potem pa imam zate nekaj receptov, kako si SAM lahko pripraviš okusno malico.

TUNIN SENDVIČ

Malo pobrskaj po omari in iz nje vzemi oljčno olje in konzervo tune, odpri hladilnik iz njega vzemi 5 češnjevih paradižnikov in eno limono ter iz košare za kruh vzemi dva kosa kruha ali pa žemljo, ki jo prereži na pol. Kruh premaži z oljem in notri stresi tuno, narezane paradižnike ter stisni nekaj kapljic limoninega soka po tuni, paradižnikih in kruhu. Sendvič daj v pečico ali opekač kruha in sendvič vzemi ven čez 5 minut. Dober tek!!!

PURANJI SENDVIČ

Odpri hladilnik in iz njega vzemi majonezo, puranjo šunko, 2 lista zelene solate in 3 rezine paradižnika. Odpri omaro in iz nje vzemi čebulo v prahu in sol. Iz košare za kruh vzemi 3 rezine kruha. V malo skledo daj: 2 jedilni žlici majoneze, ¼ čajne žličke čebule v prahu in ¼ soli. Vse zmešaj. Popeci kruh. Na eno od rezin namaži mešanico majoneze, čebule in soli. Nanjo položi list solate in rezine puranje šunke. Postavi drugo rezino kruha na vrh in rahlo pritisni. Na to rezino spet namaži mešanico in nanjo položi rezine paradižnika, šunke in drugi list solate. Namaži mešanico na tretjo rezino rezino kruha in jo položi (z namazano stranjo navzdol) na vrh sendviča. Rahlo pritisni navzdol, da se sloji sendviča sprimejo. Sendvič lahko še razrežeš, če želiš. Dober tek!!!

Zala Pirc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja